top of page
Saeed Academy

 De Saeed Academy biedt maatwerkprogramma's voor statushouders om hen te helpen met taal, werk en sociaal netwerk. We bieden begeleiding bij werk, ondernemerschap en functionele taal. We gaan altijd uit van het individu en maken met iedere deelnemer een persoonlijk plan. We zetten daarbij in op duurzame participatie. Zo helpen we statushouders op weg naar zelfredzaamheid.

Saeed to Work

Dit programma biedt deelnemers begeleiding richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. Dit is een individueel traject, waarin de deelnemer door een professionele coach begeleid wordt op zijn of haar persoonlijke actieplan. Wij geloven dat de weg naar werk voor elke deelnemer verschillend is. We gaan daarom uit van het talent en de vraag van de deelnemer. Aan de hand van een eigen plan werken we aan de arbeidsvaardigheden en verwachtingen. We stomen de deelnemer klaar voor de arbeidsmarkt (werkfit) en proberen binnen 9 maanden een plaatsing te realiseren die past bij de talenten  van de deelnemer. Waar nodig bieden we coaching on the job.

PUYT_G5A8190.jpg

Saeed to Business

Dit programma biedt ondernemende statushouders gerichte begeleiding bij het starten van een eigen onderneming. Het is een maatwerkprogramma, waarin we samen de stappen nemen die nodig zijn om een onderneming in Nederland te starten. Statushouders die willen ondernemen, weten vaak niet waar te beginnen. Samen met hen kijken we of er potentie zit in hun bedrijfsidee en maken we een businessplan dat geschikt is voor de Nederlandse markt. Ook bieden we praktische ondersteuning met een introductie op ondernemen in Nederland en belangrijke onderdelen daarbij, zoals marktonderzoek, validatie en administratie. Zo bouwen we aan serieuze businessplannen en echte ondernemingsactiviteiten voor gemotiveerde startende ondernemers.

IMG_20210828_124918912_HDR (1).jpg

Taal & Werk

Taal & werk is bestemd voor statushouders met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Wij bieden hen een plek waar ze werkervaring opdoen en tegelijkertijd functionele taal leren. Dit programma draait bij Vakmensen Zwolle en in onze eigen keuken. In de keuken hebben we een ontwikkelingsprogramma specifiek voor vrouwen. Op de verschillende afdelingen werken we aan vaardigheden en taal die nodig zijn bij het werk. We leren taal die je meteen kunt gebruiken en die je nodig hebt om met collega's of klanten te praten. Taal in de praktijk! Daarnaast werken we aan persoonlijke ontwikkelingsdoelen met iedere deelnemer.

DSC00523 (3).jpg

Activering

Sommige nieuwkomers hebben veel moeite om uit zichzelf in beweging te komen. Ze hebben vaak hulpvragen op één of meerdere levensgebieden waar ze al langere tijd geen oplossing voor weten te creëren. Ook als begeleidende professional werk je hard, maar krijg je deze nieuwkomers moeilijk in beweging. Ze hebben een andere aanpak of benadering nodig waarin ze worden geactiveerd om zelf meer regie te nemen. In deze module gaan deze nieuwkomers aan de slag met hun eigen motivatie en maken ze een eigen plan.

 

Tijdens de module werken de deelnemers aan een proactieve houding, leren ze waarvoor ze wel gemotiveerd zijn en zetten ze de eerste stapjes richting (arbeids)participatie. Daarna kunnen ze samen met de adviseur verdere acties uitzetten om concreet in beweging te komen of een werkplek te vinden.

DSC00550 (1).jpg

Wil je meer informatie over de programma’s van de Saeed Academy? Vraag vrijblijvend informatie aan via academy@saeedzwolle.nl of bel voor meer informatie naar 0623493682.

bottom of page