top of page
Saeed Academy

De Saeed Academy is de trainingsschool van Saeed Zwolle.

Hier bieden we diverse trainingsprogramma’s om statushouders te begeleiden naar de arbeidsmarkt.

De Saeed Academy is de trainingsschool van Saeed Zwolle. Het biedt uit diverse trainingsprogramma’s om statushouders te begeleiden naar de arbeidsmarkt.

Fit For Work

Dit programma is voor statushouders met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. In de werkervaringsplekken in onze koffiebar en tijdens evenementen bieden we verwachtingsmanagement, situatieverduidelijking, intensieve coaching en het opdoen van werkervaring. We activeren de deelnemer om zelf regie te nemen en een eigen toekomstplan te maken. Daarnaast bouwt de deelnemer aan een eigen sociaal netwerk. Hierdoor stimuleren we de intrinsieke motivatie om zo zelfstandig mogelijk invulling te geven aan een plek op de arbeidsmarkt én in de samenleving.

Training Saeed Zwolle

Taal & Werk

Taal & werk is bestemd voor statushouders met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Voor hen is het moeilijk om stages of werkervaringsplekken te realiseren. Op de verschillende afdelingen bij Vakmensen Zwolle wordt gewerkt aan vaardigheden die nodig zijn bij het werk. Naast het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden vormt taalondersteuning een belangrijk onderdeel van de aanpak. Bij Saeed Taal & Werk leer je de taal van de praktijk: de taal die je nodig hebt om met de leiding of met collega’s te praten. We leren taal die je meteen kunt gebruiken, zoals de namen van verschillende gereedschappen en onderdelen. Ook oefenen we allerlei gespreksituaties: formele gesprekken, maar natuurlijk ook de gezellige gesprekken voor in de pauzes. Taal in de praktijk!

taal_werk_saeed.jpg

Saeed to Work

Dit programma biedt deelnemers begeleiding richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt individueel, met begeleiding door een trainer/coach, en groepsgewijs met workshops, een maatjesprogramma en meedenkbijeenkomsten. Wij geloven dat de weg naar werk voor elke deelnemer verschillend is. We gaan daarom uit van het talent en de vraag van de deelnemer. Aan de hand van een eigen plan werken we aan de arbeids-vaardigheden, bezoeken we werkplekken, realiseren we plaatsingen en bieden we waar nodig coaching on the job.

Pop Up Your Talent meedenkbijeenkomst Zwolle

Saeed to Business

Dit programma biedt ondernemende statushouders gerichte begeleiding om een eigen onderneming op te starten in Nederland. Het is een maatwerkprogramma met branchegerichte coaching en praktische trainingen. Zo bieden we een introductie op ondernemen in Nederland, doen we marktonderzoek en voeren we testen met de businesscase uit op onze locatie in Zwolle. Zo bouwen we aan serieuze businessplannen en echte ondernemingsactiviteiten voor elke deelnemer.

IMG-20171025-WA0015.jpg

Wil je meer informatie over de programma’s van de Saeed Academy? Vraag vrijblijvend informatie aan via academy@saeedzwolle.nl of bel voor meer informatie met Bente op 06-44093666.

 

*Voorheen was dit programma bekend onder de naam Pop Up Your Talent, sinds 2020 is het onderdeel van Saeed Academy.

bottom of page