top of page
Over Saeed

 

"Saeed" betekent blij of gelukkig in het Arabisch.

Het staat voor onze inspiratie, onze missie en het gevoel dat we deelnemers en betrokkenen willen geven.

Saeed is een plek waar nieuwkomers hun talenten en passie inzetten en gewoon meedraaien in de maatschappij. Hier helpen we statushouders* om hun eigen weg te vinden in Nederland en krijgen Nederlanders een kijkje in de keuken van al die nieuwe werelden. 

Klinkt groots hè? Dat is onze missie ook!

We willen statushouders helpen om sociaal en economisch zelfredzaam te zijn. Dat betekent: een eigen inkomen, een goed sociaal netwerk en kansen om talent en passie in te zetten voor de samenleving. Wij geloven namelijk dat statushouders net als iedere andere Nederlander mee kunnen én moeten doen. 

Bij Saeed creëren we kansen. Om een goede baan te vinden of werkervaring op te doen, om waardevolle contacten te maken of om iets op te zetten waar je passie ligt. 

Dat doen we op verschillende manieren:​

_edited.jpg

Academy

Met onze trainingsprogramma’s begeleiden we statushouders naar een betaalde baan. Dat kan in loondienst bij een bedrijf zijn of als zelfstandig ondernemer. We kijken altijd naar de persoon en wat past bij zijn of haar talenten en achtergrond.

Chefs & food

Het afgelopen jaar hebben we verschillende getalenteerde chefs ontmoet die graag hun eigen restaurant willen openen. Wij helpen hen om die droom waar te maken door te ondersteunen bij het businessplan, de opstart, administratie en marketing.

Events

Bij Saeed worden allerlei events georganiseerd, voor én door statushouders. Ook hier gaat het om netwerk opbouwen, participeren en vaardigheden in de praktijk brengen. En natuurlijk: lekker eten van over de hele wereld en culturen bij elkaar brengen.

Wij geloven dat er meerwaarde in zit om al deze activiteiten bij elkaar te brengen en zoveel mogelijk mensen te betrekken. Zo kunnen geleerde vaardigheden direct in de praktijk gebracht worden, is er ruimte voor het testen en ontwikkelen van goede ideeën en wordt het makkelijker om een baan te vinden als jullie ook allemaal meedenken.

 

Met al deze activiteiten is Saeed een proeftuin voor een betere integratie van statushouders. Samen met onze partners in Zwolle proberen we alle nieuwkomers in de regio zo goed mogelijk te helpen met wat ze nodig hebben. 

bottom of page