Over Saeed

 

"Saeed" betekent blij of fortunate in het Arabisch.

Het staat voor onze inspiratie, onze missie en het gevoel dat we deelnemers en gasten willen geven.

Saeed is een plek waar nieuwkomers hun talenten en passie inzetten en gewoon meedraaien in de maatschappij. Hier helpen we statushouders* om hun eigen weg te vinden in Nederland en krijgen Nederlanders een kijkje in de keuken van al die nieuwe werelden. 

Klinkt groots hè? Dat is onze missie ook!

We willen statushouders helpen om sociaal en economisch zelfredzaam te zijn. Dat betekent: een eigen inkomen, een goed sociaal netwerk en kansen om talent en passie in te zetten voor de samenleving. Wij geloven namelijk dat statushouders net als iedere andere Nederlander mee kunnen én moeten doen. 

Bij Saeed creëren we kansen. Om een goede baan te vinden of werkervaring op te doen, om waardevolle contacten te maken of om iets op te zetten waar je passie ligt. 

Dat doen we op verschillende manieren:​

Academy

Met onze trainingsprogramma’s begeleiden we statushouders naar een betaalde baan. Dat kan in loondienst bij een bedrijf zijn of als zelfstandig ondernemer.

Keuken & koffie

Het lunchcafé is een prachtige werkervaringsplek om kennis en ervaring op te doen die statushouders helpt om op de Nederlandse arbeidsmarkt aan de slag te gaan. Daarnaast oefenen ze de taal, doen ze Nederlandse contacten op en kunnen ze tegelijkertijd hun verhaal vertellen.

Events

Bij Saeed worden allerlei events georganiseerd, voor én door statushouders. Ook hier gaat het om netwerk opbouwen, participeren en vaardigheden in de praktijk brengen. Wil je zelf ook een activiteit organiseren die aansluit bij onze missie? Neem dan contact met ons op.

Zoveel verschillende activiteiten op één plek? Wij geloven dat de meerwaarde er juist in zit om alles onder één dak te brengen. Zo kunnen geleerde vaardigheden direct in de praktijk gebracht worden, is er ruimte voor het testen en ontwikkelen van goede ideeën en wordt het makkelijker om een baan te vinden als alle gasten van het restaurant ook meedenken.

 

Met al deze activiteiten is Saeed een proeftuin voor een betere integratie van statushouders. Samen met onze partners in Zwolle proberen we alle nieuwkomers in de regio zo goed mogelijk te helpen met wat ze nodig hebben. 

©2020 by Saeed Zwolle | Privacyverklaring

Foto's door Mohammad Al Syed

SAEED_LOGO_GOUD_kader.png